Išči

Varen prevzem COVID-19

 


Za varen prevzem vaših spletnih nakupov

 

Trenutna situacija, povezana z izrednimi razmerami zaradi epidemije COVIDA-19, vnaša v naša življenja veliko negotovosti in izzivov, a hkrati tudi prednosti, ki smo jih kot kupci deležni ob spletnem nakupovanju. Negotovost in skrb za prihodnost sta v nekaj mesecih dodobra spremenila tudi slovenske potrošnike, ki si ob varnem plačevanju na spletu želimo tudi varno dostavo.

V nadaljevanju smo zato strnili nekaj nasvetov za kupce, kako lahko varno opravijo spletni nakup in si zagotovijo varen način dostave. Prosimo, da vaše kupce že v samem procesu nakupa seznanite z možnostjo varne vročitve/dostave.

Predlagamo, da na vaši spletni strani posebej objavite spodnje ključne elemente varne dostave za vaše kupce:

  1. Spletne nakupe plačajte po predračunu ali s plačilnimi karticami. Izogibajte se plačevanju po povzetju, da boste minimizirali stike z dostavljavci in gotovino.

  2. Pakete prevzemajte pred vrati. Primopredaja paketov poteka izključno na prostem (pred hišo ali večstanovanjskim objektom). Zagotovite priporočeno razdaljo (vsaj 1,5 m), ko se pismonoša umakne, varno prevzemite paket.

  3. Za dostavo izberite že med samim nakupnim procesom enega izmed alternativnih načinov dostave Pošte Slovenije (PS Paketomati, dogovorjeno mesto, 114 Petrolovih in 41 Molovih bencinskih servisov).

  4. Če vas v času dostave ne bo na naslovu, ki ste ga izbrali, vam svetujemo, da izkoristite prednosti storitve Moja dostava – moja izbira. Če ste ob nakupu v spletni trgovini navedli številko vašega mobilnega telefona ali elektronski naslov, vas bo Pošta Slovenije s SMS-om ali elektronskim sporočilom obvestila o dostavi pošiljke in vam omogočila povezavo do spletne aplikacije Moja dostava – moja izbira. S klikom na povezavo lahko za paket določite drugi naslov ali način dostave paketa. V trenutnih razmerah vam priporočamo izbiro naslednjih možnosti:
  • dostavo v PS Paketomat (24 PS Paketomatov po Sloveniji),
  • dostavo na dogovorjeno mesto (terasa/balkon, garaža, lopa, pred vhod …),
  • dostavo v paketnik Direct4.me (več kot 400 paketnikov po Sloveniji),
  • dostavo na bencinski servis (114 BS Petrol ali 41 BS MOL Slovenija).

Filtri
Sort
display