Išči
RSS

Blog

Digitus »Klikni in pokaži« BREZŽIČNI HDMI prenos slike
Z enim gumbom vsebino s svoje naprave delite na velikem zaslonu Sodelovalne rešitve v sejnih sobah, ki sestanke s sodelavci ali poslovnimi partnerji popeljejo v neko povsem drugo, boljšo izkušnjo, so neprecenljive.
Tenda - pametne 220V vtičnice in razdelilec 3x220V + 2x USB

Kako lahko pametne vtičnice avtomatizirajo dom?

 

 

Obstaja veliko razburljivih inovacij v svetu avtomatizacije doma, vse od virtualnih pomočnikov, ki lahko nadzorujejo vaše pametne naprave do povsem običajnih izdelkov, kot so pametni termostati in vtičnice.
 
 

 

Pametni domovi lastnikom omogočajo nadzor nad vsem, od porabe energije do varnosti doma. Toda prehod na popolnoma avtomatiziran dom je lahko velik časovni in finančni zalogaj, še posebej, če se še nikoli niste lotili podobnega projekta. Domovi, ki že nekaj let niso dobili nadgradnje, lahko potrebujejo tudi več tisoč evrov vredno naložbo, preden bi jih lahko označili za pametne. Obstaja pa kompromis, ko lahko obstoječe naprave spremenite v pametne.

 

 Tenda vtičnica

 

 

Kaj so pametne vtičnice in kako delujejo?

Majhne naprave, nadvse podobne prenosnim adapterjem, spremenijo vsako običajno luč ali katero koli drugo napravo v pametno napravo, ki jo običajno lahko tudi upravljate z aplikacijo ali virtualnim pomočnikom. Nekatere lahko spremljajo tudi porabo električne energije in nadzorujejo druge pametne naprave. Njihova najbolj prepoznavna značilnost je preprostost, saj jih enostavno priključite v obstoječo stensko vtičnico.

 

 

 Tenda pametna vtičnica

 

Pametne vtičnice se povežejo z aplikacijo na vašem pametnem telefonu prek Wi-Fi ali Bluetooth povezave, kar vam omogoča nadzor nad vsemi priključenimi napravami, pogosto brez potrebe po ločenem pametnem vozlišču.Na spletni strani techtrade.si lahko začnete svojo pot do preobrazbe doma. Začnite s pametno vtičnico Tenda Beli SP3. Gre za pametno Wi-Fi vtičnico, ki omogoči vklop ali izklop elektronike z oddaljene lokacije. Vse, kar potrebujete za upravljanje, je aplikacija Beli, ki jo namestite na kateri koli pametni telefon, bodisi Android ali iOS. V aplikaciji lahko s pomočjo urnikov načrtujete vklope in izklope pametne vtičnice ali pa nastavite upravljanje večjega števila vtičnic le z dotikom na gumb. Tenda SP3 pametna vtičnica je v dobrih odnosih z virtualnima pomočnikoma Amazon Alexa in Google Assistant, s katerima lahko napravam ukazujete z zvočnimi ukazi. Vtičnica deluje v brezžičnem omrežju na frekvenci 2,4 GHz.

Pametna vtičnica Tenda Beli SP9 je zelo podobna svoji sestri, z izjemo, da poleg možnosti oddaljenega vklopa in izklopa omogoča spremljanje porabe električne energije.

 

 

 Tenda Vtičnica 220V pametna

 

 

 

Če potrebujete večje število pametnih vtičnic oziroma zaradi prostorske razporeditve potrebujete na enem mestu več priključkov, potem potrebujete pametni razdelilec Tenda SP15. Ima tri neodvisne pametne vtičnice in dva USB napajalna priključka za polnjenje pametnih telefonov, tablic in ostalih prenosljivih naprav. Tenda SP15 prav tako deluje z Amazon Alexa in Google Assistant, razdelilec pa lahko seznanite tudi z aplikacijo Beli za oddaljeni nadzor. Poleg tega, da obstoječe naprave spremeni v pametne, jim nudi še dodatno varnost z vgrajeno prenapetostno zaščito.

 

 

 Tenda pametni razdelilec

 

 

 

 

Prihranek na denarju in času

Jutranji kaos je pogost prizor skorajda v vsakem domu. Vas skrbi, če je vaš najmlajši član pustil vključen toaster ali štedilnik? Namesto da bi stopili v zadimljeno kuhinjo, raje iz udobja postelje sporočite vtičnici, naj ugasne vse povezane naprave. Bi radi, da vas takoj zjutraj pričaka aroma kave? Nastavite si urnik, ki bo vsak dan ob isti uri aktiviral aparat za kavo. Začnite dan na pravi način.

Ker se bližajo praznični meseci, se boste zagotovo pogosto vprašali, »Sem pustil prižgane božične lučke?«. Nič več, enostavno preverite stanje v aplikaciji Beli. Radi ponoči polnite svoj telefon? Veste, da telefona ni pametno polniti ves čas, še posebej, ko je že napolnjen do 100 %? Zdaj lahko nastavite urnik, ki bo izklopil polnjenje po določenem času.

 

 
Digitus oprema za Industrijo 4.0
Digitalizacija proizvodnih linij, voznih parkov in mnogih drugih zahtevnih področij uporabe zahteva omrežno tehnologijo, prilagojeno zahtevnim okoljem. Po čem slovijo in izstopajo industrijske rešitve podjetja DIGITUS? Vsakdo, ki te naprave pozna, ve, da so robustne, zanesljive in certificirane za ekstremne pogoje. DIGITUS pravzaprav revolucionira proizvodno industrijo in izkorišča priložnosti, ki jih ponujata IIOT (industrijski internet stvari) in Industrija 4.0. Predstavlja zanesljivo rešitev IT infrastrukture za industrijo prihodnosti.
Industrijska omrežna oprema Teltonika

Industrijska omrežna oprema je ključna za prehod v industrijo 4.0

Kabelska omrežja, kot je Ethernet, bodo imela pomembno vlogo v industriji 4.0, vendar povezovanje milijonov naprav IoT ne bo potekalo samo preko kablov.
 

Mrežna tehnologija se mora razvijati, da bo lahko obvladovala povečano količino podatkov, enako velja za metodologijo in postopke proizvajalcev. Inteligentno, medsebojno povezano avtomatizirano okolje potrebuje digitalno povezane sisteme, stroje in robote, ki so sposobni kreirati in izmenjevati informacije. Največji izziv je najti način, kako omogočiti pretok neverjetnih količin podatkov, ne da bi pri tem ohromili komunikacijsko omrežje.

 

Industrijski ethernet je prava rešitev, a sama po sebi nezadostna. Enostavno je preveč gibljivih delov. Nekateri deli, ki so trenutno fiksni, bodo v svojem ciklu potrebovali rekonfiguracijo ali premestitev, zato je poleg industrijskega etherneta potrebna še okretna, prilagodljiva in agilna rešitev. Industrija se bo tako zanašala še na mobilna omrežja 4G/LTE in Wi-Fi povezavo.

 

Podjetje Teltonika proizvaja profesionalno opremo za povezovanje v omrežje. Z dolgoletnimi izkušnjami in razvojem industrijskih omrežnih naprav za komunikacijo IoT so razvili širok portfelj izdelkov za najzahtevnejša področja industrije 4.0.

 

Industrijska omrežna oprema: zanesljiva in varna

 

Nedostavljena sporočila ali zamuda v komunikaciji imajo velik vpliv v industriji, vse od povečanja odpadnih materialov, zamud v proizvodnji do naključne škode opreme in zaposlenih. Sporočilo mora vedno zanesljivo in pravočasno priti na cilj. Ethernet in Teltonika usmerjevalniki, stikala ter ostala omrežna oprema so idealna industrijska rešitev.

 

Ethernet stikala so sestavni del sodobnih arhitektur industrijskega omrežja, ki lahko hitro posreduje podatke med povezanimi napravami in širšimi omrežji na način, ki je fizično in digitalno zavarovan. Stikalo je naprava, ki omogoča povezanim napravam izmenjavo informacij in medsebojni pogovor. Teltonika TSW100 je industrijsko neupravljano stikalo, kar pomeni, da za delovanje ne potrebuje predhodne konfiguracije. TSW100 je opremljen s petimi gigabitnimi mrežnimi priključki. V primeru večjih potreb se lahko odločite za večje število stikal, ki jih nato povežete na usmerjevalnik. Stikalo je primerno za profesionalne aplikacije z visoko pasovno širino, ki omogočajo zanesljivo podatkovno povezavo in napajanje. Za pritrditev stikala lahko uporabite katerokoli ravno površino ali steno, pomagate si pa lahko tudi z DIN letvijo.

 

Teltonika usmerjevalniki in stikala obraz industrije 4.0

 

 Medtem ko stikala omogočajo komunikacijo različnih naprav v omrežju, usmerjevalniki omogočajo komunikacijo različnim omrežjem. Usmerjevalnik je omrežna naprava, ki usmerja podatkovne pakete med računalniška omrežja. Na spletni strani techtrade.si boste našli tako žične kot tudi brezžične usmerjevalnike, ki za prenos podatkov uporabljajo varna mobilna omrežja. Prednost slednjih je ravno v varnosti in povečani povezljivosti, saj lahko istočasno podpirajo več sto aktivnih povezav. Prav tako omogočajo višje hitrosti, manjše zamude, podporo za IoT in drugo.

 


Teltonika RUTX11 je visoko zmogljiv brezžični usmerjevalnik, opremljen z Dual-SIM s samodejnim preklopom, backup WAN in drugimi programskimi funkcijami. Širok nabor vmesnikov strojne opreme omogoča, da se ta izdelek uporablja v industrijskih aplikacijah, kjer so moč, hitrost in robustnost v središču rešitve. Teltonika RUTXR1 je prvi usmerjevalnik za vgradnjo v rack omaro. Ima LTE Cat6 modem z redundančnim napajanjem, dve SIM reži in dvopasovno Wi-Fi povezavo.

 

Teltonika usmerjevalniki podpirajo tudi do 200 senzorjev hkrati. Magnetni senzorji Teltonika so majhni oddajniki signalov z nastavljivo jakostjo signala in intervali pošiljanja podatkov. Uporabljate jih lahko za spremljanje stanja odpiranja in zapiranja vrat, pokrovov oken, za sledenje lastnini, prikolicam in različni opremi.

 

Pri Teltoniki so razvili tudi sistem za oddaljeno upravljanje (RMS) za poenostavitev spremljanja in upravljanja usmerjevalnikov in stikal. Sistem omogoča dostop do naprav od koder koli po svetu, kmalu pa so dodali še RMS Connect, s katerim so uporabnikom omogočili oddaljen dostop do končnih naprav prek različnih protokolov brez dodatne programske opreme ali VPN storitve tretjih proizvajalcev.

 
USB-C kabli, podaljški in pretvorniki so nepogrešljivi

Povezljivost naprav je vse bolj pomembna. S prihodom virusa Covid-19 pa smo ugotovil, da brez nje preprosto ne moremo. Delo od doma, sestanki, ta ali ona naprava, ki jo moramo povezati - vse to se je preselilo še bolj v ospredje naših življenj kot doslej. S kabli proizvajalca Digitus bo zdaj vse še lažje.

 

USB C

 

Vse več naprav, vključno z našimi pametnimi telefoni, je opremljenih s priključkom USB TIPA C. USB-C postaja nekakšen standard in v prihodnosti je pričakovati še več naprav s tem priključkom. Podjetje Digitus nudi vse mogoče možnosti in povezljivost naprav s priključki USB-C z ostalimi elektronskimi napravami vašega doma.

 

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste v službi želeli napolnili baterijo svojega mobilnega telefona in ste besno hodili od pisarne do pisarne ter sodelavce spraševali, ali imajo morda USB-C kabel? Polnilec za telefon imamo navadno samo en, kakšen rezervni kabel pa je super imeti vsaj na mestih, kjer se veliko zadržujemo. Priročen in lahek, da ga komaj opazimo - tudi za v torbo ali celo za v žep.

 

A to je le najbolj očiten in vsakdanji primer. USB-C kabel uporabljamo tudi za prenos podatkov in podobno. Prav tako doma ali v službi pogosto pogrešamo kakšen USB-C podaljšek.

 

Vse to je na voljo na naši spletni strani, kjer lahko izbirate tudi med vrsto pretvornikov podjetja Digitus, ki bodo rešili povezave in implementacijo dodatnih povezav na delovnem mestu ali - glede na čase, v katerih živimo - v domači pisarni.

  • Tako so na voljo USB-C - VGA pretvorniki za priklop vseh vrst zaslonov z VGA vmesnikom.
  • Na voljo je tudi pretvornik USB-C na DisplayPort, ki omogoča povezavo vašega prenosnika na dodatni 4K monitor, pretvornik je zasnovan za novejše naprave z USB tip-C priključkom.
  • Digitus pretvornik USB-C docking station omogoči vašemu prenosniku 11 dodatnih priključkov samo z uporabo enega USB-C priključka, priklopna postaja ponuja tri video vmesnike, istočasno pa omogoča upravljanje dveh monitorjev. Možnosti je skoraj neskončno.
  • Digitus adapter omogoča tudi priključitev naprav USB-A na napravo z USB-C priključkom.
  • Potem je tu še Digitus USB hub vozlišče, s katerim lahko razširite število priključkov in dodate še možnost čitalca SD in mikro SD spominskih kartic. Potrebujete samo prosto USB tip-C režo na vašem računalniku ali pametnem telefonu.


Za TechTrade - Grega Martinčič

Ohladitev računalnika
Dragi bralci, kot veste, se je zadnjih 5 let hlajenje vaših procesorjev močno razvilo. Od enojnih, do trojnih bakrenih zračnih hlajenj, do vodnega hlajenja, tako modularnega, kot tudi AIO (All In One). Danes vam bomo predstavili novejšega in ugodnega proizvajalca hlajenj vaših PC-jev.
Primerjava kamer za “Stream-anje”
V tem času informacijske dobe se dnevno povečuje želja pa pretakanju vaše vsebine in aktivnosti. Sedaj, ko je to tako dostopno in ta trend vse bolj prehaja iz hobija v dobičkonosen posel, se veliko ljudi želi preizkusiti v tej panogi. Čeprav večji delež “Stream-ov” še vedno zasedamo igračarji pa se ta trend širi na različne dejavnosti.
Predstavitev in test nove e-šport miške eSHARK Naginata
Kot veste so se na e-športni sceni pojavile ultra lahke miške, kot so Glorious in podobni, s funkcijo krajšega odzivnega časa in hitrejšega premikanja miške po podlagi. Enotnega načina uporabe miške ni, saj vsak igra na svoj način, pa naj bo to prstno igranje, kjer igralec igra le s konicami prstov, pol pokriti prijem, kjer miško s palcem in kazalcem drži močneje, ali pa s pokrito dlanjo.
Nosilci in podstavki za monitorje za vsako pisarno in dom
Če imamo v pisarni ali doma ogromno mizo, verjetno nimamo težav s prostorom. V nasprotnem primeru pa damo nanjo monitor in vse ostalo, kar potrebujemo za svoje delo – in kar naenkrat je na mizi vsega preveč, le prostora premalo. Na mizah, predvsem na delovnem mestu, imamo ponavadi vrsto različnih predmetov, ki jih potrebujemo za opravljanje svojega dela. Ena bolj pomembnih stvari v pisarni je verjetno računalnik, njegov sestavni del pa monitor, ki ga moramo imeti na mizi in zasede veliko prostora.
HiLook :: Še pred počitnicami, dopustom, potovanjem poskrbite za varnost doma :: HiLook
Iščete zmogljiv video nadzorni sistem visoke kakovosti po kar najboljši ceni? Vam je varnost vašega doma in družine na prvem mestu? Če je odgovor pritrdilen, je kot nalašč za vas Wi-Fi nadzorni komplet HiLook, pri katerem bodo skrbi zaradi kablov odveč. S kompletom 4 kamer, ki vsebuje že vgrajen snemalnik in 1TB prostora na disku bo vse skupaj še lažje.
Filtri
Sort
display